В ранната неделна сутрин водачът на листата на 17 МИР

...
 В ранната неделна сутрин водачът на листата на 17 МИР
Коментари Харесай

Караянчева в Кричим: Само ГЕРБ може да защити родното производство, ПП саботираха земеделския сектор

 _2024 izbori_v013

 

В ранната неделна заран лидерът на листата на 17 МИР Пловдив област Цвета Караянчева, регионалният координатор Георги Мараджиев и претендентите за народни представители Йордан Кръстанов, Ваня Лазарова, доктор Панталей Тодоров и Енислав Велков посетиха Кричим, където този уикенд се организира Фестивалът на ягодата. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Посрещнаха ги стопани от района, които изложиха проблеми, свързани със субсидирането на сектора и показаха увереността си, че ГЕРБ ще завоюва идните парламентарни избори и ще бъде определен аграрни министър, който ще пази ползите на българските производители, а родната продукция от плодове и зеленчуци ще бъде конкурентна на вносната.

 

Въпреки изобилието на панаира, стана ясно, че обстановката на пазара за ягоди е нестабилна за поредна година. Заради извънредно топлото време при започване на пролетта, плодовете са съзрели по-рано, а последвалата внезапна промяна на температурите е унищожила част от готовата продукция, споделиха производители.

 

Хората обявиха още, че се надяват тази година да си получат парите за напояване по-рано, тъй като предходната година са били обезщетени със съществено забавяне. Това значи, че от самото начало са плащали високите сметки от джоба си, а компенсацията от 80% им е била преведена 2 месеца след привършване на поливния сезон.

 

„ В Плана за възобновяване, направен от ГЕРБ, бяха заложени 800 благ. лв. за напояване, разяснява Караянчева, само че Политическа партия ги пренасочиха към завода за акумулатори на Прокопиев. Със страдание би трябвало да уточня, че поради Асен Василев, като министър на финансите, и депутатите от Политическа партия в Народното събрание не мина предлагането на ГЕРБ-СДС за отпадане на ДОД върху помощите на земеделските стопани. Не единствено не подкрепяха сектора, те пречеха за подпомагането му “, посочи Караянчева.

 

Местните настояха ГЕРБ да направи всичко допустимо да има постоянно държавно управление, с цел да има действителни стъпки за възкръсване на земеделския бранш.


„ Важно е да върнем доверието на хората в политическата класа, само че това могат да създадат единствено хора, които са способни да носят отговорност и имат дълготрайна визия за развиването на България. Ние имаме опита и експертизата да го създадем, по тази причина изберете номер 22 “, прикани хората Караянчева.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР